mandag 31. oktober 2011

" FORSEN " Mektig foss rett ved Torpet..







Nå er Torpet ferdig utvendig. Klar for terrasse og uterom...

Her er et knippe bilder fra ombygningen......

Det har vært en omfattende ombygning. Vi måtte isolere torpet og skifte vinduer for å kunne bruke hytta om vinteren. Vi brukte den samme panelen som var brukt tidligere. Byttet til " rutete " vinduer, for alle vinduene  som tidligere var skiftet ut var forskjellige. Som dere ser har det vært mye jobb, men kjempeartig....... Føler at man får lønn for strevet når man ser resultatet smyger seg fram. En ting er sikkert det er masse nye planer og tanker. Dette er et livsprosjekt og en hobby jeg trives med... Ikke noe mål å få det fint og flott, bare masse sjel og sjerme....

lørdag 29. oktober 2011

Höje Vedugnsbageri

Ikke så langt fra Torpet har vi et herlig bakeri. De har ferske brød og kaker som er vedovnsbakt. Lukten når du kommer inn er himmelsk. Ikke lett å gå tomhent ut derfra. I tillegg har de økologiske grønnsaker og safter og marmelader fra  leverandøren  "Torfolk".  Brødet pakkes inn i gråpapir.... Nostalgi for meg...

Gjesterommet.....

Et lite gjesterom unde trappen på Torpet. Ingen dør, men en herlig lin gardin som romdeler...

torsdag 27. oktober 2011

Så en herlig oppskrift på "Svensk potatissoppa"

Potatissoppa

Ingredienser (4 portioner)

  • 5-6 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 6 dl mjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • peppar
  • 4 msk crème fraiche
  • hackad persilja

Tillagning

  1. Skala och skiva potatisen i mindre bitar.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Fräs potatis och lök i smöret i en kastrull, utan att det får färg.
  4. Tillsätt mjölk, vatten och buljongtärning.
  5. Låt soppan koka cirka 10 minuter tills potatisen blivit mjuk.
  6. Mixa soppan men spara några hela potatisbitar.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Koka upp soppan och runda av med crème fraiche och strö över hackad persilja.